Onze boeken

De gereformeerde kathedraal. Koepelkerk Leeuwarden 1923-2012

Door Arjen Bakker

Categorie
Kathedralen & Kerken
Boeknummer
#200434
Titel
De gereformeerde kathedraal. Koepelkerk Leeuwarden 1923-2012
Auteur
Bakker, Arjen
Boektype
Paperback
Druk
2e druk
Uitgeverij
Mijnbestseller B.V.
Jaar van uitgave
2013
ISBN10
9461936443
ISBN13
9789461936448
Taal
Nederlands
Samenvatting
De Koepelkerk in Leeuwarden is sinds 1923 één van de mooiste en bekendste gereformeerde kerkgebouwen van Nederland. Journalist Arjen Bakker dook in de negentigjarige geschiedenis en portretteerde `de gereformeerde kathedraal en zijn bezoekers.

De Gereformeerde Kerk van Leeuwarden groeide aan het begin van de twintigste eeuw als kool: er was een derde kerkgebouw nodig! Dankzij gulle giften van de gelovigen kon in 1923 de Koepelkerk in gebruik worden genomen. Het gebouw, door architect Tjeerd Kuipers geheel ontworpen naar de ideeën van Abraham Kuyper, zou een van de mooiste en bekendste Gereformeerde kerken van het land worden.
In 2013 bestaat de Koepelkerk negentig jaar. `De gereformeerde kathedraal beschrijft de roemruchte geschiedenis van het gebouw en zijn bezoeker
... (Lees verder)s. De auteur dook daarvoor in de archieven en sprak met tientallen (oud-)gemeenteleden.
Het boek behandelt onder meer de aanloop naar de bouw, het ontwerp en daarbij gebruikte symboliek en het gemeenteleven door de jaren heen. Daarnaast zijn veertien portretinterviews met gemeenteleden opgenomen.
Auteur Arjen Bakker (Terschelling, 1980) is journalist. Hij heeft een taalbureau dat particulieren en bedrijven bijstaat met oplossingen voor hun taal- en tekstproblemen. Ervaring deed hij daarvoor op als verslaggever en (chef)redacteur bij het Friesch Dagblad. Hij schrijft voor media, kijkt belangrijke teksten kritisch na en werkt aan eigen publicaties.
Pagina's
232
Conditie
Nieuw
Prijs
€ 10,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.