Onze boeken

Drie minuten in Polen. De ontdekking van een verloren wereld aan de hand van een familiefilm uit 1938

Door Glenn Kurtz

Categorie
Geschiedenis Europa
Boeknummer
#195372
Titel
Drie minuten in Polen. De ontdekking van een verloren wereld aan de hand van een familiefilm uit 1938
Auteur
Kurtz, Glenn
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Ambo Anthos, Amsterdam
Jaar van uitgave
2015
ISBN10
9026332831
ISBN13
9789026332838
Taal
Nederlands
Samenvatting
In Drie minuten in Polen vertelt Glenn Kurtz het verhaal van een verloren wereld. In 1938, aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog, trekken de grootouders van Kurtz door Europa en maken een film in hun geboorteplaats Nasielsk, in Polen. Die drie minuten durende film blijkt de belangrijkste getuigenis van een wereld die voorgoed verloren is.
Precies een jaar na de opnames wordt het Poolse dorpje onder de voet gelopen door de Duitsers. De ooit zo levendige joodse gemeenschap wordt bijna uitgeroeid: van de drieduizend joodse bewoners blijven er slechts honderd in leven. Glenn Kurtz besloot op basis van de beelden het leven in Nasielsk van voor de oorlog te reconstrueren. De auteur doet op indringende wijze onderzoek naar geheugen en verlies, naar toeval en willekeur in de geschiedenis. V
... (Lees verder)oor de lezers van De haas met de amberkleurige ogen van Edmund de Waal en Verloren van Daniel Mendelsohn.
Glenn Kurtz woont in New York, zijn artikelen verschenen onder meer in The New York Times. Drie minuten in Polen is zijn tweede boek en werd gekozen als beste boek van 2014 door The New Yorker en The Boston Globe.
Pagina's
392
Conditie
Goed
Prijs
€ 8,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.