Onze boeken

Dit is Nederland in tachtig meesterwerken

Door Hans den Hartog Jager

Categorie
Schilderkunst
Boeknummer
#191917
Titel
Dit is Nederland in tachtig meesterwerken
Auteur
Hartog Jager, Hans den
Boektype
Gebonden hardcover met stofomslag
Uitgeverij
Athenaeum Polak & Van Gennep, Amsterdam
Jaar van uitgave
2008
ISBN10
9025364020
ISBN13
9789025364021
Taal
Nederlands
Samenvatting
Nederland wordt wel Het land van Rembrandt genoemd. Maar ook schilders als Vermeer, Bosch, Van Gogh, Mondriaan en Marlene Dumas hebben mede bepaald hoe wij ons land zien. Onze nationale identiteit staat volop in de belangstelling, en het beeld dat wij van Nederland hebben is niet in de laatste plaats gevormd door hun schilderijen.

Tachtig van de allerbekendste, puur Nederlandse schilderijen zijn in Dit is Nederland op een rijtje gezet, vanaf de vijftiende tot en met de eenentwintigste eeuw. Van De nachtwacht en Meisje met de parel tot De aardappel eters en Het kwaad is banaal – het zijn stuk voor stuk hoogtepunten. Iedereen kent ze, maar wie kent het verhaal erachter?
Hans den Hartog Jager koos de tachtig werken uit, en schreef bij elk ervan een prikkelend commentaar, waarbij hij
... (Lees verder) putte uit zijn eigen enthousiasme en zijn grote kennis van de kunstgeschiedenis.

Hans den Hartog Jager is romanschrijver en kunstcriticus. Voor Dit is Nederland werkte hij nauw samen met Esther Darley, die een deel van het kunsthistorisch onderzoek voor haar rekening nam.
Pagina's
208
Conditie
Goed
Prijs
€ 12,50

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.