Onze boeken

Kanker....als het in de genen zit. Patienten, onderzoekers en artsen aan het woord over genen en 'fout' DNA

Door Anja Pieters Krabben

Categorie
Gezondheidszorg & Geneeskunde
Boeknummer
#189429
Titel
Kanker....als het in de genen zit. Patienten, onderzoekers en artsen aan het woord over genen en 'fout' DNA
Auteur
Krabben,Anja Pieters,Toine Snelders,Stephen
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Diemen, Veen Magazines
Jaar van uitgave
2007
ISBN10
9085710634
ISBN13
9789085710639
Taal
Nederlands
Samenvatting
Kanker .. als het in de genen zit laat u op een toegankelijke wijze kennis maken met de snelle ontwikkelingen op het terrein van gentetica en kenker. Voorspellende geneeskunde is bij families met erfelijke borstkanker of darmkenker al lang geen 'science fiction' meer.
Binnen afzienbare tijd zullen voorspellende technieken ook beschikbaar komen voor dw grote meerderheid zonder familiegeschiedenis van kanker. Het leidt tot belofte en hoop op genezing maar ook tot gevoelens van onzekerheid en bezorgdheid.
Het zijn opwindende tijden, maar wat kunnen betrokkenen in de praktijk met al die informatie over genen en 'fout DNA'? Want steeds meer mensen zullen te horen krijgen dat zee en bepaalde kens hebben om in de toekomst kanker te krijgen. Hoe gaan zij daar mee om? En hun omgeving, en de maats
... (Lees verder)chappij?
In dit boek vertellen patiënten, onderzoekers en behandelaars over leven met 'een kans op kanker'. De wetenschappers werpen ook een blik op de toekomst: op termijn wordt kanker wellicht een chronische, niet- dodelijke aandoening. De ziekt kan dan worden voorkomen door vaker te screenen en anders t eleven. Dit perspectiectief is veelbelovend voor de mensen met een 'risicovol genetisch profile', maar ook bedreigend. Want als 'k' straks te voorkomen is , dan dreigt stigmatisering van de patiënten. Hadden ze maar...
Anja Krabben schreef eerder het boek Buigen als bamboe. Over leven na kanker. Toine pieters en Stephen Sneldera zijn beiden verbonden als onderzoeker aan de afdeling Metamedica van het VU medisch centrum. Samen schreven zij De medicijn-revolutie.
Pagina's
192
Conditie
Goed
Prijs
€ 5,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.