Onze boeken

Tamar: een reisverhaal over Turkse en Franse hoofddoeken

Door Pieter Dronkers

Categorie
Religie & Theologie
Boeknummer
#144809
Titel
Tamar: een reisverhaal over Turkse en Franse hoofddoeken
Auteur
Dronkers, Pieter
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Ten Have, Kampen
Jaar van uitgave
2008
ISBN10
902595863X
ISBN13
9789025958633
Taal
Nederlands
Samenvatting
Turkije en Frankrijk zijn dé landen die de scheiding van kerk/moskee en staat hoog in het vaandel voeren. Terwijl Turkije langzamerhand de teugels lijkt te vieren, trekt Frankrijk ze aan. Is een door de staat opgelegde scheiding mogelijk en ook wenselijk?

In dit debuut doet Pieter Dronkers verslag van zijn reizen in Turkije en Frankrijk. Hij maakt daarbij historische en filosofische uitstapjes. Hij laat zien hoe opgelegde secularisering op gespannen voet kan staan met de participatie van minderheden ? én soms ook meerderheden ? aan het openbare leven. Zo ontstaat een boek vol eyeopeners voor het Nederlandse islamdebat.

Pieter Dronkers (1979) is ethicus en promoveert aan de Protestantse Theologische Universiteit (PThU). Zijn afstudeerscriptie ging over de Franse commissi
... (Lees verder)e Stasi, die zich over de laïcité boog. Behalve aan de PThU studeerde hij aan universiteiten in Parijs en Istanbul. Ook werkte hij enige tijd als beleidsmedewerker bij de Commissie Gelijke Behandeling.
Pagina's
159
Conditie
Nieuw
Prijs
€ 6,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.