Onze boeken

De blikken trommel + DVD Die Blechtrommel

Door Günther Grass

Categorie
Vertaalde literatuur
Boeknummer
#332415-VF26
Titel
De blikken trommel + DVD Die Blechtrommel
Auteur
Grass, Günther
Boektype
Paperback
Druk
29e druk
Uitgeverij
NRC Handelsblad
Jaar van uitgave
2008
ISBN10
8715664054291
ISBN13
9788715664052
Taal
Nederlands
Beschrijving
Paperback en DVD samen in bedrukte slipcase. Boek vertaald door Koos Schuur. DVD Duits gesproken, Nederlands en Frans ondertiteld, speelduur circa 135 minuten.
Samenvatting
Je komt de bioscoop uit en het gesprek gaat over een boek. Het boek was beter. Beter? Waarom dan? vraag je. Het antwoord gaat over de voorstelling die men zich had gemaakt bij het lezen van een boek. En dat de film daar niet mee strookte. NRC Handelsblad gaat bewijzen dat het anders kan. Met negen boeken en negen films. Ze liggen in elkaars verlengde, deze romans en hun verfilmingen. Maar elk is een meesterwerk op zichzelf, niet alleen van de schrijver, ook van de filmmaker. Hou je vast: geen van deze films zal strikt beantwoorden aan de ideeën van u, als lezer van de roman. De filmmakers gingen met de boeken aan de haal. Ze gaven er hun persoonlijke draai aan en ze maakten onweerstaanbare films en zo hoort het. Il Gattopardo, Oblomov, Woyzeck, Max Havelaar, Die Blechtrommel, La Piani... (Lees verder)ste, Tolstojs Anna Karenina, Jane Austens Persuasion, Bordewijks Karakter - al deze romans zijn zo sterk dat ze de weelde kunnen dragen van een eigenzinnige verfilming. De film is beter? Geen idee. Kiezen kan niet. Het boek is goed. De film ook.
Pagina's
639
Conditie
Goed
Prijs
€ 9,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.