Onze boeken

Historische atlas NL: Hoe Nederland zichzelf bijeen heeft geraapt

Door Martin Berendse e.a.

Categorie
Geschiedenis Nederland
Boeknummer
#331649-KJ27
Titel
Historische atlas NL: Hoe Nederland zichzelf bijeen heeft geraapt
Auteur
Berendse, Martin & Paul Brood
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Zwolle : Wbooks
Jaar van uitgave
2019
ISBN10
946258317X
ISBN13
9789462583177
Taal
Nederlands
Beschrijving
Originele bedrukte hardcover, illustraties in kleur, 4to.
Samenvatting
Hoe ontstond Nederland? Door de strijd tegen de Spanjaarden, het water of nog veel meer? Zijn er nu 17, 7, 10 of 12 Nederlandse provincies? Sinds wanneer komt de Rijn bij Lobith ons land binnen? Waarom wordt de Hedwigepolder in Zeeuws-Vlaanderen weer onder water gezet? En waarom heet de staande leeuw die Nederland op oude kaarten verbeeldt de Leo Belgicus en is hij begin zeventiende eeuw gaan zitten?

Op deze en nog heel veel meer vragen heeft Historische atlas NL antwoord in woord en beeld. Een rijk geïllustreerd overzichtswerk waarin oude kaarten, vredesverdragen en andere sleuteldocumenten het verhaal van de wording van Nederland vertellen. Veruit de meeste historische stukken komen uit Nationaal Archief, de schatkamer van onze geschiedenis. Uiteraard zijn onze onafhankelijkheids
... (Lees verder)verklaring, het Plakkaat van Verlatinge (1581), en de oerversie van onze huidige grondwet (1848) in de atlas opgenomen. Maar ook veel onbekendere stukken, zoals het Verdrag van Londen (1839), dat ervoor zorgde dat Roermond niet in België, maar in Nederland kwam te liggen, komen aan bod.

De kaarten in Historische atlas NL variëren van het oudste cartografische materiaal tot nieuwe overzichtskaarten die laten zien hoe en wanneer de huidige landsgrenzen tot stand kwamen en… soms nog steeds niet helemaal duidelijk zijn.
Pagina's
207
Conditie
Goed — Grote geprinte opdracht op apart blad geplakt op verso schutblad.
Prijs
€ 15,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.