Onze boeken

Slow Food: Hollandse en Vlaamse maaltijdstillevens 1600-1640

Door Yvonne Bleyerveld

Categorie
Schilderkunst
Boeknummer
#331324-KJ26
Titel
Slow Food: Hollandse en Vlaamse maaltijdstillevens 1600-1640
Auteur
Bleyerveld, Yvonne
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Zwolle : Waanders
Jaar van uitgave
2017
ISBN10
9462621160
ISBN13
9789462621169
Taal
Nederlands
Beschrijving
Paperback met flappen, veel (paginagrote) kleurenillustraties, 4to.
Samenvatting
Dit boek trakteert u op smakelijke taferelen en rijk gedekte tafels. Het toont de ontwikkeling van het vroege maaltijdstilleven in de Noordelijke en Zuidelijke Nederlanden. Daarvoor worden zo'n vijfentwintig schilderijen samengebracht. Dit boek probeert recht te doen aan een relatief onbekend aspect van de stilleven-schilderkunst. Niet eerder verscheen een aparte uitgave over dit specifieke onderwerp.
Vanaf 1600 gingen Vlaamse en Hollandse kunstenaars schilderijen maken van maaltijden. Hun werken vormen nog altijd een lust voor het oog. Het sleutelstuk in dit boek is het stilleven van de Vlaamse schilderes Clara Peeters dat het Mauritshuis enkele jaren geleden verwierf. Haar werk loopt vooruit op dat van latere Haarlemse meesters als Pieter Claesz en Willem Heda, de bekendste vertegenwoor
... (Lees verder)digers van het maaltijdstilleven. Andere belangrijke schilders zijn Osias Beert, Jacob van Hulsdonck, Jacob Foppens van Es, Floris van Dijck, Floris van Schooten en Nicolaes Gillis. De details waarmee deze schilders hun maaltijdstillevens schilderden, zijn verbluffend en doen je als kijker nog altijd het water in de mond lopen.
Pagina's
208
Conditie
Goed
Prijs
€ 100,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.