Onze boeken

50 Jaar Volvo-bedrijfswagens

Door Klaas Bos

Categorie
Auto's & Autotechniek
Boeknummer
#330221-BZ4
Titel
50 Jaar Volvo-bedrijfswagens: aan de andere kant van het stuur
Auteur
Bos, Klaas
Boektype
Gebonden hardcover met stofomslag
Uitgeverij
Zaltbommel : Aprilis
Jaar van uitgave
2008
ISBN13
978905994199
Taal
Nederlands
Beschrijving
Originele bedrukte hardcover, circa 400 illustraties in kleur, 4to.
Samenvatting
Dit is geen gewoon autoboek!
Natuurlijk nemen bedrijfswagens, in dit geval van Volvo, een belangrijke plaats in maar er is een dimensie meer. De auteur vertelt over zijn persoonlijke belevenissen en ervaringen in het Europese wegtransport. Aan bod komen onder meer economische, wegvervoer- en voertuig-technische onderwerpen. Maar ook de ontwikkeling, de fabricage en de afzet van vrachtwagens, de wensen van de transportbranche, organisatorische en personele perikelen, de eigenaardigheden van de manier van het zakendoen en de ambtenarij in bepaalde landen. Het zijn stuk voor stuk verslagen van gebeurtenissen die werkelijk hebben plaatsgevonden, in een leesbare stijl en voorzien van tal van anekdotes met veel emotie en humor die dit boek zo boeiend maken.
Liefhebbers van klassieke trucks zul
... (Lees verder)len vooral de eerste hoofdstukken bijzonder waarderen. Hier wordt namelijk ingegaan op het wegtransport in de jaren van lang voor en direct na de Tweede Wereldoorlog.
In het boek zijn zo'n veertig nooit eerder gepubliceerde foto's opgenomen van destijds door Nederlandse bedrijven gebruikte Volvo-trucks en -bussen. In een apart hoofdstuk wordt eveneens aandacht besteed aan de noodzaak voor het wegtransport om te reageren op de steeds weer veranderende samenleving.
Met dit boek is de geschiedschrijving vastgelegd van een van de meest turbulente periodes in het Europese wegtransport gedurende de tweede helft van de twintigste eeuw.
Pagina's
336
Conditie
Nieuw
Prijs
€ 30,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.