Onze boeken

Kleine kwalen bij honden en katten *GESiGNEERD*

Door J. Gajentaan

Categorie
Algemeen Dieren
Boeknummer
#323849-XC5
Titel
Kleine kwalen bij honden en katten *GESiGNEERD*
Auteur
Gajentaan, J.
Boektype
Gebonden hardcover
Uitgeverij
Maarssen : Elsevier Gezondheidszorg
Jaar van uitgave
2001
ISBN10
9035223527
ISBN13
9789035223523
Taal
Nederlands
Beschrijving
Originele bedrukte hardcover, 8vo Gesigneerd met opdrachtje door de auteur opde titelpagina.
Samenvatting

Wat doe je aan een ingeslikte naald bij een hond of kat? Hoe behandel je een pijnlijke gebeurtenis als een gebroken nagel? En verrassend: ook huisdieren kunnen last hebben van wintersportproblemen. Dit boek begint met een poging een definitie te geven van 'kleine kwalen'. Vaak zijn de aandoeningen medisch gezien niet erg belangrijk, maar voor de patiënt des te meer. Reisziekte of klitten in de vacht zijn kwalen die niet urgent zijn, maar die wel om een oplossing vragen. De dierenarts moet op de meest uiteenlopende vragen snel een professioneel antwoord klaar hebben. Aan de eerstelijnsproblematiek wordt tijdens de opleiding en in nascholingsprogramma's vaak on-voldoende aandacht besteed. Sommige kwalen komen zo zelden voor in de gemiddelde dierenartspraktijk, dat ook ervaren artsen e
... (Lees verder)rdoor verrast kunnen worden. Ook de dierenartsassistent zal in dit boek antwoorden vinden op veel via de telefoon gestelde vragen van verontruste eigenaren van honden en katten. Kleine kwalen bij honden en katten behandelt 85 kwalen die alle volgens hetzelfde stramien worden besproken: etiologie en pathogenese, waarmee komt de eigenaar?, anamnese, onderzoek, differentieel diagnose en cave, behandeling en beleid, preventie en voorlichting. Hierdoor is het een overzichtelijk en praktijkgericht boek, dat voor het grijpen moet liggen in de spreekkamer van elke dierenarts.
Pagina's
132
Conditie
Goed
Prijs
€ 10,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.