Onze boeken

David Hume: filosoof van de menselijke natuur

Door Patricia de Martelaere e.a.

Categorie
Filosofie
Boeknummer
#318875-VG2
Titel
David Hume: filosoof van de menselijke natuur
Auteur
Martelaere, Patricia de & Willem Lemmens
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Kapellen : Pelckmans/Agora
Jaar van uitgave
2001
ISBN10
9039108021
ISBN13
9789039108024
Taal
Nederlands
Beschrijving
Paperback, 8vo.
Samenvatting
David Hume (1711-1776) wordt algemeen erkend als de belangrijkste criticus vóór Kant van de klassieke metafysica. Humes sceptische kritiek van de metafysica staat echter niet op zich. Reeds in zijn op jeugdige leeftijd geschreven meesterwerk, A Treatise offluman Nature, legde hij de grondslag voor een revolutionaire 'wetenschap van de menselijke natuur', die tot op: vandaag filosofen intrigeert en als inspiratiebron dient voor discussies op vrijwel alle belangrijke domeinen van de filosofie.
Deze bundel vormt een inleiding op een verrassend eigentijdse 'filosoof van de menselijke natuur' en weerspiegelt de opbloei van de interesse voor Humes leven en werk de voorbije decennia. Na een overzicht van zijn intellectuele biografie behandelen de auteurs visie op de verhouding tuss
... (Lees verder)en menselijke natuur en filosofie, zijn epistemologisch scepticisme, zijn morele theorie, zijn -filosofie van de religie, de politieke filosofie van Hume en, tot slot, zijn esthetica.
Pagina's
192
Conditie
Goed
Prijs
€ 15,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.