Onze boeken

Het Parijs van de vijftiger jaren

Door Kees Scherer e.a.

Categorie
Geschiedenis Europa
Boeknummer
#318431-KN8
Titel
Het Parijs van de vijftiger jaren
Auteur
Scherer, Kees & Remco Campert & Hugo Claus & Rudy Kousbroek & Cees Nooteboom & Ethel Portnoy & Simon Vinkenoog
Boektype
Gebonden hardcover
Uitgeverij
Baarn : Tirion
Jaar van uitgave
1998
ISBN10
9051217633
ISBN13
9789051217636
Taal
Nederlands
Beschrijving
Originele rode hardcover, stofomslag, geïllustreerd met veel (paginagrote) z/w foto's, 4to.
Samenvatting

Parijs was een van de lievelingsplekken van Amsterdam fotograaf Kees Scherer. Staads kwam hij terug in deze stad, die in de naoorlogse jaren vijtig symbool werd van het nieuwe denken. vooral werd hij gefasineerd, geboeid door het straatbeeld, door de mensen en door het gewone verhaal van alle dag. Terfzeker en met meesterschap legde hij de beelden die de basis vormen voor 'Het Parijs van de Vijftiger Jaren'. Scherers foto's worden in deze bijzondere uitgave op een unieke wijze ondersteund door verhalen, gedichten en romanfragmenten van opkomende, jonge schrijvers voor wie Parijs een even grote magneet was: Remco Campert, Hugo Claus, Rudy Kousbroek, Cees Nooteboom, Ethel Portnoy en Simon Vinkenoog. Tijdgenoten, die in dezelfde jaren vijftig op zoek gingen naar deze nieuwe wereld, naar de
... (Lees verder)liefde en de kunsten. Journalist, correspondent en presentator Philip Freriks smeedde via persoonlijke impressies beeld en tekst hecht aaneen, waardoor een uiterst verrassend geheel is ontstaan. een ontdekking èn een herbeleving!
Pagina's
184
Conditie
Goed — Enige foxing op verso stofomslag.
Prijs
€ 10,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.