Onze boeken

Bronnen op het spoor: Gids voor onderzoek naar de geschiedenis van de spoorwegen in Nederland

Door W. van den - en anderen Broeke

Categorie
Treinen, Trams, Autobussen & Openbaar Vervoer
Boeknummer
#318127-KN6
Titel
Bronnen op het spoor: Gids voor onderzoek naar de geschiedenis van de spoorwegen in Nederland
Auteur
Broeke, W. van den - en anderen
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Utrecht : Stichting Matrijs
Jaar van uitgave
2000
ISBN10
9053451595
ISBN13
9789053451595
Taal
Nederlands
Beschrijving
Vierkante paperback, circa 22x22cm, gedrukt in zwart en bruin, illustraties (waaronder in kleur).
Samenvatting

"Op 20 september 1839 werd de spoorweg Amsterdam-Haarlem, de eerste spoorlijn in Nederland, geopend. De verder uitbreiding van de spoorwegen verliep langzaam. Tot in 1860 de staat de aanleg van ruim 800 kilometer spoorweg garandeerde. Dit was het begin van een spannende geschiedenis van expansie, concurrentie, onteigening van grond en een toenemende overheidsbemoeienis. In ""Bronnen op het spoor. Gids voor onderzoek naar de geschiedenis van de spoorwegen in Nederland"" wordt de geschiedenis van de Nederlandse Spoorwegen belicht in elf onderzoeksthema's, waaronder de aanleg van spoorlijnen, spoorwegarchitectuur, tractie en rollend materiaal, de veiligheid en de spoorwegen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Bovenal is Bronnen op het spoor een handige wegwijzer voor ie
... (Lees verder)dereen die onderzoek zou willen doen naar de talloze facetten van de spoorweggeschiedenis. Het beantwoord de vraag hoe men gebruik kan maken van de talrijke archiefbronnen, waaronder vele foto's en tekeningen, die te vinden zijn in Het Utrechts Archief en in andere archieven. De vele illustraties in zwart/wit en kleur geven een fraai beeld van meer dan anderhalve eeuw sporen."
Pagina's
108
Conditie
Goed
Prijs
€ 8,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.