Onze boeken

Plato in het Vaticaan: pleidooi voor gezond verstand in wetenschap, kerk en democratie

Door Jeroen Buve

Categorie
Filosofie
Boeknummer
#298051
Titel
Plato in het Vaticaan: pleidooi voor gezond verstand in wetenschap, kerk en democratie
Auteur
Buve, Jeroen
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Deventer : Deventer Universitaire Pers
Jaar van uitgave
2012
ISBN10
907937833X
ISBN13
9789079378333
Taal
Nederlands
Beschrijving
Paperback met flappen, 8vo. Cusanus Reeks voor Nieuwe Filosofie 1.
Samenvatting
Wanneer je geïnteresseerd bent in de belangrijke vraagstukken van onze tijd, dan is dit boek een must. De islam, de kerk, dood, seksualiteit, wetenschap, de economie, rechtspraak, de democratie – dit alles en meer komt in dit rijke en geestige boek op een nieuwe, originele manier aan de orde. Het betoog wordt geïllustreerd met talloze voorbeelden uit de praktijk van alledag.

Jeroen Buve laat zien hoe we zijn vastgelopen in het aristotelische denken en hoe een platoonse visie uitkomst kan bieden. Het probleem is echter dat we niet zonder Aristoteles kunnen, maar er ook geen mogelijkheid is de tegenstelling tussen Plato en Aristoteles te overbruggen. Moeten we nu allemaal platonist worden? Nee, maar het is wel van belang voor het voortbestaan van onze democratie dat we de
... (Lees verder)andere visie (h)erkennen en er respect voor hebben. Met andere woorden: als we inzien dat er sprake is van een dubbele waarheid, geeft dat nieuwe kansen om de problemen van onze tijd anders en vooral ook met 'gezond verstand' aan te pakken.

Het boek biedt niet alleen theoretische beschouwingen, maar bevat ook talloze handreikingen om een en ander toe te passen in de praktijk van alledag. En het gaat dan niet alleen om 'de politiek', 'de kerk', 'de banken' etc., maar ook om wat een moslim kan doen, om wat je zelf kunt doen.
Pagina's
299
Conditie
Goed
Prijs
€ 10,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.