Onze boeken

'Veel tact en de noodige geschiktheid': Gouverneurs en commissarissen in de provincie Utrecht 1814-1997

Door P.A. Blok e.a.

Categorie
Utrecht
Boeknummer
#289568
Titel
'Veel tact en de noodige geschiktheid': Gouverneurs en commissarissen in de provincie Utrecht 1814-1997
Auteur
Blok, P.A. - e.a.
Boektype
Gebonden hardcover met stofomslag
Uitgeverij
Utrecht : Het Spectrum
Jaar van uitgave
1997
ISBN10
9027464448
ISBN13
9789027464446
Taal
Nederlands
Beschrijving
Originele linnen band met zilveropdruk op rug, stofomslag, z/w illustraties, Stichtse Historische Reeks. Een bundel opstellen aangeboden aan jhr. P.A.C. Beelaerts van Blokland bij zijn afscheid als Commissaris van de Koningin in de provincie Utrecht
Samenvatting
De gedachte aan een bundel als de lezer nu ter hand neemt leefde al enige tijd in het provinciehuis. Het wachten was op een aanleiding. Deze kwam in zich toen enkelen zich ongeveer twee jaar voor dato begonnen te realiseren dat de wet een einde zou maken aan de ambtsperiode van de Commissaris van de Konining in de provincie Utrecht, jonkheer dr. P. A. C. Beelaerts van Blokland. Lex dura, sed lex. Geen onzer heeft ooit met de mogelijkheid rekening gehouden dat hij eerder zou vertrekken dan de wet verlangt. Het enthousiasme waarmee hij zijn ambt uitoefent liet veeleer de veronderstelling toe dat hij de wet zou verzetten. Dat is hem niet gegeven.
Pagina's
240
Conditie
Goed
Prijs
€ 8,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.