Onze boeken

De gevelstenen van Amsterdam

Door O.W. Boers

Categorie
Amsterdam
Boeknummer
#281607
Titel
De gevelstenen van Amsterdam
Auteur
Boers, O.W.
Boektype
Gebonden hardcover
Uitgeverij
Hilversum : Verloren
Jaar van uitgave
2007
ISBN10
9065509755
ISBN13
9789065509758
Taal
Nederlands
Beschrijving
Hardcover, veel illustraties in kleur.
Samenvatting
Rond 1800 werd in Amsterdam een systeem van huisnummering ingevoerd. Vóór die tijd werd de ligging van een pand omschreven door te verwijzen naar een gevelsteen. Men woonde in 'Het Swarte Schaap', in 'De Rode Leeuw', in 'Het Melkmeisje' of in het huis ertegenover of ernaast. Gevelstenen functioneerden als 'reclameborden' voor de handel of nering die in het pand werd uitgeoefend, bevatten een toespeling op de naam van de bouwer of verwezen naar de herkomst van de eigenaar. Tegenwoordig worden ze vooral bekeken als uitingen van monumentale kleinkunst en dragers van informatie over cultuur, economie, religie en politiek.

Dit fraai uitgegeven boek geeft een compleet overzicht in tekst en beeld van de 700 overgebleven gevelstenen aan de Amsterdamse openbare weg, waarbij wordt i
... (Lees verder)ngegaan op de makers, datering, thematiek van de voorstellingen en documentaire waarde. Het boek bevat tevens een register van gevelstenen in museale en particuliere collecties in en buiten Amsterdam.
Pagina's
296
Conditie
Goed
Prijs
€ 30,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.