Onze boeken

Service-Oriented Architecture. Een praktische leidraad voor invoering: Socrates

Door Robert-Jan van Es e.a.

Categorie
Algemeen Architectuur & Bouwkunde
Boeknummer
#278053
Titel
Service-Oriented Architecture. Een praktische leidraad voor invoering: Socrates
Auteur
Es, Robert-Jan van & Nick van Gerwen & Art Ligthart - e.a.
Boektype
Gebonden hardcover
Uitgeverij
Den Haag, Academis Service
Jaar van uitgave
2005
ISBN10
9039524319
ISBN13
9789039524312
Taal
Engels
Samenvatting
Organisaties staan voor grote uitdagingen in een sterk veranderende wereld van internationalisering en mondialisering. Er wordt een groot beroep gedaan op hun vermogen zich continu aan te passen. Denken én doen in termen van 'services' aan klanten, leveranciers en businesspartners is het nieuwe paradigma voor de bedrijfsvoering. Dit vraagt echter om een geheel andere inrichting van de informatievoorziening: een servicegeoriënteerde informatievoorziening die het mogelijk maakt informatiesystemen snel en flexibel aan te passen aan veranderingen in producten en bedrijfsprocessen.
Invoering van een Service-Oriented Architecture is echter geen sinecure: het vergt niet alleen een verandering in informatiesystemen en infrastructuur, maar veeleer een aanpassing van bedrijfsprocessen e
... (Lees verder)n, bovenal, van het gedrag van de medewerkers in de organisatie.
Invoering vraagt daarom om een weloverwogen, sterk top-down gestuurde aanpak, op basis van een heldere visie, maar ook met oog voor resultaten op korte termijn.

Dit boek presenteert zo'n aanpak, gebaseerd op de gebundelde ervaringen van de auteurs en hun collegae. Het is een praktische leidraad waarin niet alleen het wat en het waarom van serviceoriëntatie wordt verklaard, maar waarin de nadruk ligt op het hoe, toegelicht aan de hand van een praktijkcase. Het is een boek voor business managers en ICT-managers die zich willen oriënteren op dit onderwerp en die daadwerkelijk stappen vooruit willen en durven zetten.
Pagina's
200
Conditie
Goed
Prijs
€ 8,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.