Onze boeken

Van Rome naar Romeins. De diversiteit van het Romeinse Rijk

Door Wim Hupperetz e.a.

Categorie
Klassieke Oudheid
Boeknummer
#275233
Titel
Van Rome naar Romeins. De diversiteit van het Romeinse Rijk
Auteur
Hupperetz, Wim - e.a.
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Amsterdam/Zwolle, Allard Pierson Museum/Uitgeverij Waanders
Jaar van uitgave
2014
ISBN10
9462580162
ISBN13
9789462580169
Taal
Nederlands
Beschrijving
Allard Pierson Museum Serie 5.
Samenvatting
Hoe Romeins was het Romeinse Rijk eigenlijk? Het boek Van Rome naar Romeins gaat in op deze vraag. Het boek maakt zichtbaar hoe gevarieerd het Romeinse Rijk is geweest. Van Egypte tot aan de Rijn in Nederland zijn Romeinse invloeden terug te vinden. Nieuwe inzichten tonen aan dat de Romeinen ook inheemse gebruiken mee terug namen. Door voorwerpen uit het Middellandse Zeegebied, Egypte en de Lage landen te laten zien worden de diversiteit en wisselwerking tussen deze drie regio's geïllustreerd.
De diversiteit kunnen we slechts begrijpen als we die Romeinse wereld bestuderen als een geheel en in de context van de wereldgeschiedenis. Dat gebeurt aan de hand van zeven thema's die samen een veelomvattend overzicht bieden. Om het lokale aspect te belichten, richten we daarbij de aandacht o
... (Lees verder)p drie verschillende gebieden: het Italisch schiereiland, Egypte en onze eigen Lage Landen.
Het Romeinse Rijk heeft ontelbare gezichten, enkele belangrijke ervan worden hier uitgelicht. Daarmee ontstaat een caleidoscopisch beeld van een wereld in verandering - en een nieuw beeld van het Romeinse Rijk, dat helpt om vastgeroeste denkbeelden weer in beweging te brengen.
Pagina's
191
Conditie
Goed
Prijs
€ 8,50

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.