Onze boeken

Wiegelied voor de witte man. Ras en muziek in het Amerikaanse Diepe Zuiden en Zuid-Afrika

Door Fred de Vries

Categorie
Ontdekkingsreizen & Expedities
Boeknummer
#257109
Titel
Wiegelied voor de witte man. Ras en muziek in het Amerikaanse Diepe Zuiden en Zuid-Afrika
Auteur
Vries, Fred de
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Amstredam, Nijgh & Van Ditmar
Jaar van uitgave
2019
ISBN10
9038802285
ISBN13
9789038802282
Taal
Nederlands
Samenvatting

Fred de Vries groeide op in de Rotterdamse witte middenklasse van de late jaren vijftig. Muziek kleurde zijn jeugd: rock, soul maar bovenal de blues. Tegenwoordig woont hij in het door apartheid gehavende Zuid-Afrika. In Wiegelied voor de witte man gaat De Vries op zoek naar de wortels van de muziek uit zijn jeugd en trekt hij rond in de regio waar deze muziek ontstond: het Diepe Zuiden van Amerika. De reis voert hem dwars door South Carolina, Georgia, Tennesee, Alabama, Mississippi en Louisiana. Hij bezoekt juke joints, jazz clubs en honky-tonk saloons, historische plekken, beroemde muziekstudio's en platenlabels. Wanneer hij terug is in Zuid-Afrika wordt hij onverwacht geconfronteerd met zwarte woede en witte angst, die hem dwingen nogmaals af te reizen naar Amerika – om dieper t
... (Lees verder)e graven in de verwrongen geschiedenis van suprematie en pijn waarbij muziek een belangrijke rol heeft gespeeld. Met de blues als leidraad zoekt De Vries antwoord op vragen als: waar komen racisme en witte superioriteit vandaan? Wiegelied voor de witte man is zowel een must read over rassenproblematiek als een aanstekelijke muzikale landkaart. Zuid-Afrika en het Diepe Zuiden, dichter op de bron kun je niet komen.
Pagina's
287
Conditie
Als nieuw
Prijs
€ 10,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.