Onze boeken

Marcus, de evangelist. Een Directe Weg Naar Het Lezen Van Marcus + CD

Door H. Courtz e.a.

Categorie
Religie & Theologie
Boeknummer
#223268
Titel
Marcus, de evangelist. Een Directe Weg Naar Het Lezen Van Marcus + CD
Auteur
Courtz, H. & R. Eikeboom
Boektype
Gebonden hardcover
Uitgeverij
Damon, Budel
Jaar van uitgave
2006
ISBN10
9055736651
ISBN13
9789055736652
Taal
Nederlands
Samenvatting
Theologen en taalgeleerden hebben zich eeuwenlang gebogen over de beschikbare bijbelse geschriften en zijn steeds dieper doorgedrongen in de vragen met betrekking tot de authenticiteit en de achtergronden ervan. Het behoort tot de resultaten dat er teksten en vertalingen tot stand zijn gekomen waarover een aanzienlijke mate van unanimiteit bestaat. Over de verschillen in taal en stijl van de diverse bijbelse boeken bestaan wel uiteenlopende opvattingen, maar met betrekking tot de evangelist Marcus is men het erover eens is dat zijn taal en stijl relatief eenvoudig zijn.
Gegeven deze lange historie, ligt de vraag voor de hand, welk nieuwe aspect het hier aangekondigde boek over Marcus heeft te bieden.
Het antwoord is dat het geheel nieuw is dat dit boek het voor de belangstellende lezer m
... (Lees verder)ogelijk maakt, zelf rechtstreeks kennis te nemen van de inhoud van de boodschap van Marcus. Dit boek bevat niet alleen de gehele tekst van Marcus in zijn eigen taal, het bevat eveneens alle elementen die nodig zijn om de tekst in de oorspronkelijke vorm te begrijpen: men leert in korte tijd de Griekse lettertekens; daarna vindt men alle hulpmiddelen die het volledige begrip van de taal mogelijk maken, zoals een woord-woordvertaling, een transcriptie, verwijzingen naar een in het boek opgenomen beknopte grammatica en een woordenlijst.
Pagina's
231
Conditie
Goed — Naam en datum op binnenzijde kaft
Prijs
€ 15,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.