Onze boeken

Tibet door het rode kistje

Door Peter Sis

Categorie
Moderne kinderboeken
Boeknummer
#221750
Titel
Tibet door het rode kistje
Auteur
Sis, Peter
Boektype
Gebonden hardcover
Uitgeverij
Fontein
Jaar van uitgave
1999
ISBN10
9026115261
ISBN13
9789026115264
Taal
Nederlands
Samenvatting
'Het rode kistje is nu van jou', schreef zijn vader in de brief.
Gedurende het grootste deel van zijn kindertijd was het oude gelakte kistje in zijn vaders studeerkamer buiten zijn bereik geweest. Nu werd hij naar huis geroepen om de zorgvuldig bewaarde geheimen van zijn vader te ontdekken.
Wanneer hij het rode kistje openmaakt, vindt Peter Sis het dagboek dat zijn vader had bijgehouden toen hij omstreeks 1955 in Tibet verdwaalde. Terwijl hij de broze bladzijden met vervagend handschrift en sierlijke tekeningen omslaat, en de kleine kostbaarheden onder in de doos bestudeert, wordt Sis de onverwachte reiziger die door Tibet trekt. Tegelijkertijd verliest hij zich in de kleine jongen die naar zijn vaders terugkeer hunkerde en herinnert hij zich de fantastische verhalen die zijn vader hem n
... (Lees verder)a zijn thuiskomst vertelde - verhalen die eerder sprookjes dan echte gebeurtenissen leken.
Geleidelijk aan wordt het mysterie van zijn vaders reis onthuld; door dit opnieuw te beleven vindt Sis de man die vele jaren eerder van hem was weggegaan, en de magische plaatsen die hem gevangen hielden. In dit zeer persoonlijke boek vlecht Peter Sis op caleidoscopische wijze waarheid, dromen en herinnering dooreen. Het is een onvergetelijk werk van grote verbeeldingskracht.
Pagina's
55
Conditie
Goed
Prijs
€ 6,50

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.