Onze boeken

Romeinse sagen en verhalen in een notendop. (Bijna) alles wat je altijd wilde weten

Door Hein van Dolen

Categorie
Klassieke Oudheid
Boeknummer
#218095
Titel
Romeinse sagen en verhalen in een notendop. (Bijna) alles wat je altijd wilde weten
Auteur
Dolen, Hein van
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Bert Bakker, Amsterdam
Jaar van uitgave
2008
ISBN10
903513320X
ISBN13
9789035133204
Taal
Nederlands
Samenvatting
Het begin van de veelbewogen geschiedenis van Rome is rijk aan prachtige, ontroerende en vaak bizarre verhalen. Schrijvers en redenaars uit de oudheid vertelden graag de staaltjes van heldenmoed, verraad, lafhartige moord en binnenlandse conflicten uit de tijd dat er nog koningen over Rome regeerden en de republiek haar intrede deed.

Beeldend kunstenaars hebben hun inspiratie uit deze veelal mondelinge overlevering geput. Wijsgeren zagen mooie voorbeelden van hun theorieën in principiële figuren als Lucretia, die zelfmoord boven schande verkoos, en Mucius Scaevola, die zijn rechterhand liet verbranden om te laten zien dat vaderlandsliefde belangrijker is dan lichamelijke pijn. Voor de antieke mens was het minder belangrijk dat verdichtsels onlosmakelijk verbonden waren met een
... (Lees verder) kern van historische waarheid.
Met hun schat aan verhalen hebben de Romeinen een erfenis nagelaten die hen in latere eeuwen door lezers en bewonderaars in dank is afgenomen. In De Romeinse mythologie in een notendop wordt deze kostbare erfenis op overzichtelijke wijze weergegeven.
Pagina's
121
Conditie
Goed — Naam en datum op binnenzijde kaft
Prijs
€ 10,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.