Onze boeken

Amsterdam verdient beter

Door Geurt Brinkgreve e.a.

Categorie
Amsterdam
Boeknummer
#208075
Titel
Amsterdam verdient beter
Auteur
Brinkgreve, Geurt & Wiek Roling & Max van Rooy
Boektype
Gebonden hardcover met stofomslag
Uitgeverij
Thoth, Bussum
Jaar van uitgave
1997
ISBN10
9068681591
ISBN13
9789068681598
Taal
Nederlands
Samenvatting

In Amsterdam verdient beter geven de auteurs zich rekenschap van wat zij zien gebeuren in de Amsterdamse binnenstad aan het eind van de twintigste eeuw. Het gaat hen niet om het glorieuze verleden of om sociaal-economische prognoses, maar om het gezicht van de stad, nu en in de nabij toekomst. Zij kijken op hun eigen manier naar dat stadsgezicht. De fotograaf Maarten Brinkgreve doet dat met zijn camera, de architect Wiek Röling vanuit zijn geloof in de moderne vormentaal, de criticus Max van Rooy toetst zijn oordeel aan wat hij in vele steden in binnen- en buitenland observeert. De monumentenverdediger Geurt Brinkgreve put uit zijn rijke ervaringen in stichtings- en verenigingsbesturen. Hoe verschillend hun invalshoek ook moge zijn, over één ding zijn de schrijvers het
... (Lees verder) eens: de overtuiging die spreekt uit de titel Amsterdam verdient beter. Beter, dat wil zeggen zorgvuldiger, met meer vertrouwen in de toekomst en door méér aandacht te geven aan wat vorige generaties nalieten.
Pagina's
93
Conditie
Goed — Naam en datum op titelpagina
Prijs
€ 6,50

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.