Onze boeken

Terugblik. Gesprekken over verleden, heden en toekomst van de vier Gereformeerde Gemeenten

Door Adriaan van Belzen

Categorie
Religie & Theologie
Boeknummer
#199287
Titel
Terugblik. Gesprekken over verleden, heden en toekomst van de vier Gereformeerde Gemeenten
Auteur
Belzen, Adriaan van
Boektype
Gebonden
Druk
2e druk
Uitgeverij
De Groot Goudriaan, Kampen
Jaar van uitgave
2007
ISBN10
9061409748
ISBN13
9789061409748
Taal
Nederlands
Samenvatting
Honderd Jaar Gereformeerde Gemeenten

In 1907 verenigden de Ledeboeriaanse gemeenten en de kruisgemeenten zich. Een deel van de Ledeboeriaanse gemeenten bleef afzijdig. In 1953 scheurde het kerkverband. Het uitgetreden deel scheurde in 1980 opnieuw. Honderd jaar na de vereniging van 1907 blikken diverse ambtdragers terug op de bewogen geschiedenis. Zij zijn afkomstig uit de diverse kerken die een relatie hebben tot '1907': de Oud Gereformeerde Gemeenten, De Gereformeerde Gemeenten, de Gereformeerde Gemeenten in Nederland en de Gereformeerde Gemeenten in Nederland (buiten verband). Wat waren volgens hen de hoogte- en dieptepunten? Zouden ze dezelfde keuzes als destijds gemaakt zijn? Is een nieuwe vereniging of hereniging mogelijk? Naast verschillen blijken er vooral overeenkomsten te zijn
... (Lees verder).

Er werden gesprekken gevoerd met Ds. F. Mallen (GN), J. B. Philibert (OGG), Ds. A. Bac (GG), Ds. L. Blok (GG), Ds. W. Silfhout (GG), G. RJ. van Heukelom (GGNbv), Ds. A. Schreuder (GG), Ds. A. van Voorden (GGN), A. J. Verwijs (GGN) en DS. J. M. D. de Heer (GG).
Pagina's
184
Onderwerpen
Gereformeerde Kerk (1), Kerkelijke geschiedenis (1)
Conditie
Nieuw
Prijs
€ 5,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.