Onze boeken

Altijd weer Auschwitz: een biografische schets van Eva Tas 1915 - 2007

Door J.J. Amesz e.a.

Categorie
WO II
Boeknummer
#195456
Titel
Altijd weer Auschwitz: een biografische schets van Eva Tas 1915 - 2007
Auteur
Amesz, J.J. & J.A. Honout
Boektype
Gebonden hardcover met stofomslag
Uitgeverij
Azulpress, Maastricht
Jaar van uitgave
2011
ISBN10
9490687103
ISBN13
9789490687106
Taal
Duits
Samenvatting
Een biografische schets, gewijd aan Eva Tas. Zij behoort tot de befaamde eerste groep leerlingen van het Amsterdamse Vossius Gymnasium die een vooraanstaande plaats zullen gaan innemen in het naoorlogse Nederland, en die zij later bij verschillende gelegenheden opnieuw tegenkomt.
Veel medescholieren ziet ze echter nooit meer. Zij worden vergast, onder meer in Auschwitz.

Als studente sluit ze zich aan bij de antifascistische beweging. Tijdens de oorlog verliest ze haar vader. Hij geeft zijn leven om zijn zoon uit de handen van de Duitsers te redden. Maar als Appie, met Eva op de vlucht, wordt neergeschoten, blijkt dat offer tevergeefs.

Met haar pen als wapen staat zij als hoofdredacteur van het Auschwitz Bulletin in de frontlinie van de naoorlogse strijd tegen het fascisme en v&oacut
... (Lees verder)e;ór de joodse kampslachtoffers.

De stichting die haar naam draagt, zet zich in voor auteurs die waar ook ter wereld en op welke manier dan ook worden beperkt in hun vrijheid. Dat was Eva Tas' laatste bijdrage aan haar levensdoel: Nooit meer Auschwitz.
Pagina's
175
Conditie
Goed — Naam, gelegenheid en datum op schutblad
Prijs
€ 5,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.